Beton soorten

Lees hier meer over de verschillende soorten beton. Het beton kan op verschillende manieren samengesteld worden. De keuze die u maakt hang af van de toepassing van uw beton. Zo kan cement soort, grind soort en vloeibaarheid variëren naar mate de toepassing van het beton veranderd. Tijdens het plaatsen van uw beton bestelling kunnen deze en andere onderwerpen van belang zijn om de juiste beton bestelling te plaatsen. Lees hieronder verder voor meer informatie om zo de juiste keuze te maken.

Cement soort

Betonmiddennederland biedt een vereenvoudigd set van cement soorten aan. Dit houdt de keuze voor u gemakkelijk. Tegelijk is deze selectie cement soorten de belangrijkste en toepasbaar bij allerlei soorten projecten. De cement soort bepaalt in grote mate de draagkracht en dus de toepassing van het beton.

Hieronder een overzicht van de cement soorten en enkele voorbeeld toepassingen.

  • C20/25: Dit cement soort is de ideale keuze voor licht gewapende funderingen. Denk hierbij aan buitenvloeren zoals een terras, begane- en verdiepingsvloeren en betonvloeren voor tuinhuizen.
  • C25/30: Dit cement soort wordt gebruikt voor gewapend beton voor dragende structuren. Denk hierbij aan een beton vloer voor een schuur of groot tuinhuis. Deze cement soort wordt het meest gebruikt omdat het meer draagkracht heeft dan C20/25 en zeer breed toepasbaar is.
  • C30/37: Voor het echte zware werk wordt gekozen voor C30/37. Dit cement soort wordt gebruikt bij industriële vloeren en opslagruimtes.  Keiharde, strakke en vlakke betonvloeren voor de bedrijfshal of dragende vloeren onder zware constructies.

Grind soort

Beton wordt in het algemeen gesproken aangeboden in twee vormen. Fijn grind beton of grof grind beton. De keuze die gemaakt wordt heeft veel te maken met de toepassing van het beton en de gewenste uitstraling.

Grof grind is de standaard keuze voor een breed scala aan beton toepassingen. Grof grind beton is krachtig en daarom goed geschikt voor dragende structuren en dikke betonvloeren. Grof grind beton is daarom de juiste keuze voor industriële toepassingen waar de uitstraling van het beton minder belangrijk is. Grof grind kan niet gebruikt worden in combinatie met de aanhangerpomp omdat dit  verstopping in de beton slang veroorzaakt. Is er gekozen voor de aanhangerpomp dan zal er ook gekozen moeten worden voor fijn grind.

Fijn grind is dé keuze voor prachtige betonvloeren voor in woonruimtes of plaatsen waar de uitstraling van het beton belangrijk is. Fijn grind is geschikt voor dunne betonvloeren. Ook wanneer er gebruik gemaakt wordt van vloerverwarming is fijn grind de juiste oplossing. Als er veel bewapening gebruikt wordt kan fijn grind beton gebruikt worden voor grotere beton constructies. De extra bewapening waarborgt dan de kracht van het beton en de beton constructie.

Vloeibaarheid

Naast het soort cement en grind is het ook belangrijk de juiste keuze te maken wat betreft de vloeibaarheid van het beton. Wij bieden standaard vloeibaar en hoog vloeibaar beton.

  • Standaard vloeibaar: deze vloeibaarheid van de beton is geschikt voor de meeste standaard beton toepassingen. Voor funderingen en andere beton constructies.
  • Hoog vloeibaar: Hoog vloeibaar beton is veel gemakkelijker te verwerken en is daarom uitermate geschikt voor zowel binnen als buitenvloer.